Aastips van de maand – April

Met welk aas vissen jullie dit voorjaar? Het is een vraag die wij bijna dagelijks ontvangen en daarom hebben we voor jou 3 tips op een rij gezet die je aaskeus wat makkelijker moeten maken. Voortaan trakteren we je maandelijks op deze tips waardoor je altijd met het juiste aas zit te vissen. Doe er je voordeel mee.

 

Het voorjaar staat voor de deur. Profiteer er maximaal van!

 

Spaarzaam voeren

Na de winter zijn de meeste vissers helemaal wild. Maar misschien is de beste tip wel om spaarzaam te voeren. Het water is nog koud en de vertering bij de karpers komt traag op gang. Een boilie die het in deze tijd erg goed doet is de Krill Caramel. Dit aas bevat alle voedingsstoffen die een karper nodig heeft, is lekker attractief en verteert heel snel. Het zijn 3 belangrijke componenten die je nodig hebt bij een goed voorjaarsaas.

Merk je dat de watertemperatuur oploopt dan kun je starten met wat meer voer. Blijft het wat langer koud dan is een paar handjes boilies per hengel vaak al genoeg.

 

Een hand vol Krill Caramel boilies is meer dan genoeg voer deze periode.

 

Fluo Pop-ups

Vis je graag instant? Geef dan fluo pop-ups absoluut een kans. Vooral in combinatie met chods werken ze in het voorjaar fenomenaal. Wij vissen ze graag als single hookbaits, bijvoorbeeld wanneer we een karper zien springen. Maar ook wel op een bedje boilies. Beide tactieken werken erg goed.

 

Single pop-ups op een chod om direct naar springende vis te werpen – killing in het voorjaar!

 

Single hookbaits hebben onze voorkeur wanneer de karpers veel springen maar nog niet echt azen. Begint de watertemperatuur te stijgen en merk je dat de karpers behoefte hebben aan voedsel, dan werken fluo pop-ups vaak erg goed bovenop een paar handjes boilies.

 

Azen de vissen al meer? Dan is een opvallende pop-up tussen je voer vaak garantie voor een snelle aanbeet

 

De nieuwe Bloodworm

Ben je fan van vismeelboilies? Let er dan in het voorjaar op dat dit aas de karper niet teveel verzadigd. Onze nieuwe Bloodworm boilie bevat enkele vismelen, maar door gebruik te maken van enkele grove en spicy ingrediënten hebben we ervoor gezorgd dat dit aas toch makkelijk en goed verteert.

Omdat deze boilie nieuw op de markt is, is de kans groot dat de karpers op jouw water nog geen negatieve associaties hebben met dit aas, en dat werkt vaak in je voordeel. De eerste reacties op dit aas zijn erg goed dus de verwachting is dat deze boilie zijn weg in de aasmarkt snel gaat vinden.

 

De nieuwe Bloodworm range is perfect in te zetten dit voorjaar!

 

Doe je voordeel met deze tips en geniet van de prachtige maanden die voor je liggen!