Aastips van de maand – augustus

De maand augustus is begonnen en dus is het hoog tijd voor enkele interessante aastips. Deze maand kan immers ontzettend productief zijn. Het water is lekker warm en de karpers zijn hongerig. Met onderstaande tips is je visserij nog productiever.

 

Augustus kan ontzettend productief zijn met de juiste aanpak!

 

Welke smaak?

We kunnen ons zo voorstellen dat je soms twijfelt over je aaskeuze. De maand augustus is echter een maand waarbij je niet zoveel verkeerd kan doen. De karpers zijn gretig (mits het geen 35 graden is natuurlijk) en dat maakt ze wat minder kieskeurig.

Uiteraard adviseren wij je altijd om te vissen met kwaliteitsaas. Maar een uitgesproken voorkeur qua smaak is er momenteel niet. Met de Krill Caramel, Boodworm, Scopex en Original-B1 zit je komende weken sowieso goed! Deze boilies zijn ook perfect te combineren om zo verschillende aasprikkels op je stek je hebben.

 

Qua aas kan je weinig verkeerd doen deze periode. Mixen is daarom erg handig!

 

Hard Hookbaits

De watertemperatuur is momenteel hoog. Het zorgt ervoor dat je aas wat sneller zacht zal worden en dit kan in combinatie met overactieve witvis problemen opleveren. Het laatste wat je immers wilt is sochtends binnen draaien en zien dat je boilie van de hair is. Met onze X-tra Hard Hookbaits voorkom je dit problemen.

 

Met zulke vissen in de vroege ochtend wil je zeker weten dat je aas de hele nacht blijft zitten toch

 

Deze hookbaits zijn verkrijgbaar in alle smaken en qua basismix exact hetzelfde als de normale boilies. Het enige verschil is dat ze een stuk harder zijn waardoor je ze makkelijk 48 uur aan de hair kunt vissen! Ook zijn ze door de handige potjes perfect om te soaken in Amino Trigger waarmee je de attractiviteit van je haakaas een enorme boost geeft.

 

Identiek aan de normale boilies maar een stuk harder en perfect om te soaken.

 

Plastic rond je haakaas

Heel soms is een hard hookbait niet voldoende. Bijvoorbeeld wanneer je in Frankrijk vist en last hebt van dwergmeerval. Plastic krimpkous om je haakaas is dan dé oplossing. Met krimpkous van firma’s als Korda, PB of Pole Position kun je het haakaas als het ware inpakken waardoor dwergmeerval en kreeft je aas niet meer van de hair snoept.

Meestal gaat dit wel ietwat ten koste van de attractiviteit van je haakaas maar we hebben in de praktijk vaak gezien dat je op deze manier nog steeds goed je karpers kan vangen.

 

Wanneer het echt niet anders kan is Bait Wrap een uitkomst!

 

Tot slot: lekker strooien

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is de karper in de maand augustus vaak gretig. Duf je te voeren, dan ben je deze periode altijd in het voordeel. Het water zit bomvol natuurlijk voedsel en concurreren met dit voedsel is niet makkelijk. De karpers zijn echter altijd te porren voor een lekkere snack.

Een flinke hoeveelheid boilies (makkelijk voedsel voor een karper) kan dus wel echt het verschil maken. Doe er je voordeel mee en geniet van deze heerlijke zomermaand!

 

Het mag deze periode gerust een handje of twee meer zijn, de vissen hebben honger!

 

Team Originals