Aastips van de maand – Juni

Juni is een bijzonder interessante maand voor karpervissers. Op ondiepe wateren is de karper afgepaaid, op diepe wateren moet de paai nog beginnen. Het maakt de karpers gretig en dat betekent dat er kansen liggen. Met de 3 onderstaande tips vang je in juni gegarandeerd meer karpers.

 

Op diep water zit de vis nu op topgewicht, je PR verbreken kan nu gebeuren!

 

#1 eiwitrijk aas

De paaiperiode is voor veel karpers een intense periode. Het jaarlijkse festijn vraagt lichamelijk veel van een karper en daardoor eet een karper stevig, bij voorkeur eiwitrijk voedsel. Natuurlijk voedsel staat hoog op de agenda, maar ook eiwitrijke boilies zoals de Krill Caramel, Bloodworm en Orignal-B1 zijn nu favoriet.

 

Eiwitrijk en attractief aas is nu doorslaggevend. We hebben daar in ruime keuze gelukkig.

 

In de praktijk hebben we al vaak gemerkt dat dit soort eiwitrijke boilies nu beter presteren dan zoete boilies met een lage voedingswaarde. De karper weet dus wat goed voor hem is. Hou daar rekening mee en doe er je voordeel mee, zowel voor als na de paaiperiode. Laat de karpers trouwens wel even een paar dagen met rust als de paai daadwerkelijk aan de gang is!

 

Zie je paaiende vis? Laat ze dan liever even een paar dagen met rust. Er komen nog kansen genoeg.

 

#2 durf te voeren

Het energiegebruik van een karper is in deze periode extreem hoog. Figuurlijk gezien schreeuwt het lichaam van een karper om voeding. Royaal voeren werkt in deze periode dus erg goed.

Hoeveel je kunt voeren is afhankelijk van je water (bestand, concurrentie etc.) en je portemonnee. Maar als we even flink gas geven durven wij gerust 1-3 kilo per voerbeurt te gebruiken. De watertemperatuur is hoog, de voedingsbehoefte is groot dus de royale voerder is nu in het voordeel.

 

Kijk niet op een paar boilies meer of minder, de vis is hongerig en goed voeren kan zeker het verschil maken tussen 1 of meerdere vissen.

 

#3 Inkopen met korting

Voorvoeren duur? Niet perse! Bij Originals hebben we doorlopend boiliedieals in diverse smaken en daarmee scoor je altijd minimaal 20% korting op je favoriete boilie. Omgerekend betaal je bijvoorbeeld voor de Krill Caramel slechts 5.95 per kilo en voor de Original-B1 en de Bloodworm slechts 6.25 per kilo.

 

In deze dure tijden is inkopen met korting altijd lekker toch!

 

Het maakt voorvoeren in deze dure tijden net iets leuker en we kunnen gezien de bizarre hoeveelheden Boiliedeals die we wekelijks verkopen wel stellen dat heel veel vissers gebruik maken van dit kwaliteitsaas.

Doe je voordeel met deze tips en geniet van de prachtige maanden die voor je liggen!

Team Originals