Aastips van de maand – September

De zomer is voorbij en met de huidige temperaturen gaan de karpers weer in de ‘vreetmodus’. Een perfect moment op je najaarscampagne op te starten. Met welk aas je dat het beste kan doen lees je in onze nieuwste blog met aastips voor de visserij in September. Maar we beginnen met een tactische tip die je direct vis kan opleveren.

 

De nazomer is hét moment om goed te gaan vangen

 

Hoge temperaturen/hoog zuurstofgehalte

September is tegenwoordig 1 van de beste maanden van het jaar. Door de vaak warme zomers heeft de weersverandering in deze periode een extreem positief effect op de eetlust van vissen dus er valt momenteel veel te halen. Karpers zijn hongerig, de watertemperatuur is nog relatief hoog en dit gecombineerd met een hoog zuurstofgehalte maakt dat de vertering nu optimaal is. Kortom: alle seinen staan op groen dus dit is het moment om toe te slaan.

Wil je je tijd optimaal benutten? Check dan de weer apps zoals WeatherPro voor een weersomslag. Dalende luchtdruk, een regenfront of harde wind voor een paar dagen zijn perfecte omstandigheden om je stek af te romen. Wij weten wel wat we 7 september gaan doen ;).

 

Sterk dalende luchtdruk en regen; een gouden recept voor goede najaarsvangsten

 

Eiwitrijk aas – Krill Caramel, Original-B1 en Bloodworm

Ondanks dat de winter nog ver weg lijkt begint de karper nu al met het opbouwen van reserves waarmee hij de winter doorkomt. Met eiwitrijk aas ben je komende maanden dus in het voordeel. Afgelopen jaren was de combinatie Krill Caramel & Original-B1 erg goed en ook onze nieuwe Bloodworm range is perfect voor het najaar. Al deze 3 boilies hebben een goede gebalanceerde voedingswaarde en een  sterkte eiwitprikkel. Dat is precies waar de karpers komende maanden positief op reageren.

 

Sterke (natuurlijke) eiwitprikkels is precies wat de vis zoekt deze periode

 

Durf te voeren

De voerder is komende weken/maanden in het voordeel. Als er 1 periode in het jaar waarin je met een goede voercampagne het verschil kan maken dan is het wel het najaar. Vaak volstaat enkele dagen voorvoeren met een kilootje boilies (of iets meer), en daarna kan je zo’n voerstek wekenlang en soms zelfs maandenlang aanhouden. Voorvoeren heeft als voordeel dat de karper je aas makkelijk herkent, ze op je stek blijven rond scharelen en dat ze met vertrouwen azen. Dat maakt karpers vooral op drukke wateren veel makkelijker vangbaar.

 

Consistent voeren maakt het verschil deze periode. Pak die kans!

 

Al met al is september een perfecte vismaand en met de juiste tactiek en het juiste aas valt er veel te halen. September is qua effectief vissen het nieuwe oktober dus doe je er je voordeel mee. Je najaarsbak zou met bovenstaande tips best eens heel snel op de mat kunnen liggen. Succes en vangze!