Amino Food Pop-ups

Pop-ups. Ze zijn er in veel soorten en maten. Fel gekleurd, washed out, dumbell, rond, vol met flavour of juist volledig neutraal. 

Het is een feit dat fluo Pop-ups verreweg het meest worden gebruikt. De vraag is of dit terecht is…

Voor een karper is er niets zo herkenbaar als een fel gekleurd balletje onder water. Het balletje staat meestal ook nog enkele centimeters boven de liggende boilies. In het begin werken deze fel gekleurde Pop-ups vaak prima, maar na enkele vervelende ervaringen van een karper lijkt de vangkracht op sommige wateren hard minder te worden. Een verschijnsel wat we op steeds meer wateren zien.

Martin Post met een gestroomlijnde schubkarper

Tijdens de ontwikkelingsfase van onze Pop-ups hebben we kritisch gekeken naar de kracht er van. Het resultaat is de Amino Food Pop-up Range! Ze hebben dezelfde kleuren als onze boilies en daarnaast zijn ze voorzien van exact dezelfde blends die ook in de boilies zijn verwerkt. Daardoor zijn ze qua kleur en smaak identiek, maar door het drijvende aspect is het toch mogelijk om ze boven de bodem aan te bieden. We vinden het op een voerplek namelijk niet per se belangrijk dat het haakaas extra opvalt. Vooral het gemak waarmee een karper een Pop-up naar binnen zuigt is een belangrijk pluspunt ten opzichte van normaal zinkende boilies. De testresultaten op de Amino Food Pop-ups waren indrukwekkend, ook op de wat lastigere wateren.

Een karper in het schepnet

Zijn fel gekleurde Pop-ups dan ineens onbruikbaar? Natuurlijk niet. Op wateren met iets minder hengeldruk werken ze nog steeds prima. Maar wees alert in je aaskeuze en wees je bewust van het feit dat heel veel karpervissers fel gekleurde Pop-ups gebruiken. Het is daarom gemakkelijk om je met onze Amino Food Pop-ups te onderscheiden van andere vissers.

De Amino Food Pop-ups zijn allemaal met de hand geselecteerd en verkrijgbaar in 15 & 18 millimeter.