Fietsend karpervissen

Je bent student, niet in het bezit van een auto en je hebt ook niet de beschikking over grote voerhoeveelheden. Dan hebben wij goed nieuws! In Thom zijn nieuwe blog laat deze struinbaas je zien hoe hij met zijn fiets, polaroidbril en weinig bepakking heel veel mooie vissen weet te vangen. Met beperkte middelen vangt deze getalenteerde visser heel veel mooie karpers. We laten Thom snel aan het woord:

Al vanaf het moment dat ik op karper vis vind ik het struinend vissen verreweg de leukste manier van karpervissen. Ik ben van nature geen visser die nachtenlang gaat zitten wachten op een aanbeet. Nee, ik zet liever een wekker om 6.00 om vervolgens met mijn fiets kanalen en slootjes af te struinen. Lekker actief op karpers jagen, zeg maar.

 

Struinen is mijn grote passie

Struinen is mijn grote passie

 

Op de fiets

De belangrijkste wapens in mijn visserij zijn mijn fiets en polaroidbril. Met zo’n bril kun je lekker diep in het water kijken en al fietsend levert mij dat zeer veel informatie op. Het voordeel van een fiets is dat je je traag kan verplaatsen, veel trager als bijvoorbeeld met een auto. Je ziet daardoor veel meer. Vaak liggen de karpers op wat druk beviste wateren net iets dieper en ik heb al heel vaak gemerkt dat het soms even wat tijd kost voordat je ze echt goed kunt lokaliseren. Zijn er plekken waar ik de karpers verwacht, dan stap ik even van mijn fiets af om even een paar minuten te kijken. Heel vaak zie je dan na enkele minuten de donkere schimmen door het water zwemmen. Voor mij het startsein om even een paar hengels uit te leggen.

 

Bingo! Een paar vissen gevonden betekent snel een paar hengels op scherp leggen

Bingo! Een paar vissen gevonden betekent snel een paar hengels op scherp leggen

 

1 á 2 karpers per stek

Lokalisatie is dus erg belangrijk tijdens het struinen. Als ik de karpers heb gevonden dan leg ik meestal twee hengels op scherp. Eentje met daaraan een gesoakte zinkende boilie en op de andere hengel bevestig ik graag een Chod-Rig met een 14MM Amino Pop-upje. Ook deze soak ik graag, meestal in een Amino Baitspray.

 

Ik ben in de zomer gek op (felle) pop-ups, helemaal geboost met een baitspray

Ik ben in de zomer gek op (felle) pop-ups, helemaal geboost met een baitspray

 

Gesoakt aas heeft als groot voordeel dat de triggers zich in het water zeer snel verspreiden en dat heeft tijdens het struinen een paar voordelen. Ik ben altijd op zoek naar snelle aanbeten want als ik 1 a 2 vissen per stek weet te vangen dan pak ik snel mijn spullen bij elkaar om op zoek te gaan naar een volgende groep karpers. Zo lukt het mij om meerdere stekken op een ochtend te bevissen.

 

Een flinke scheut Amino Booster van Originals levert vaak snel een aanbeet op

Een flinke scheut Amino Booster van Originals levert vaak snel een aanbeet op

 

De beste stekken

Ik heb na al die jaren geleerd dat zonnig weer en vroege ochtenden de beste periode is om struinend op pad te gaan. Ik wil beginnende struinende vissers daarom de tip geven om deze visserij in de zomer te beoefenen. De karpers verraden dan het snel hun schuilplekken, vooral als de zon lekker schijnt.

Bij bewolkt weer is struinen veel lastiger. Je kunt de vissen lastig lokaliseren en daarom kies ik er bij deze weersomstandigheden voor om de avond voorafgaand aan de sessie alvast enkele stekjes aan te voeren. De gok dat er geen karper zwemt is dan aanwezig, maar ik ken veel wateren in mijn eigen regio erg goed waardoor het bijna altijd wel lukt om de juiste stekken te kiezen.

 

Samen struinen met mijn vrienden vind ik het mooist

Samen struinen met mijn vrienden vind ik het mooist

 

Schoolvakantie

Ik hoop dat ik je met deze manier van vissen weer een zetje in de goede richting heb gegeven Struinen vissen is mijn grote passie omdat het mogelijk is om met weinig middelen toch veel karpers te vangen. Met de zomervakantie in aantocht heb ik weer lekker veel tijd om te gaan struinen. Ik zal jullie via de Facebookpagina van Originals op de hoogte houden over mijn vangsten.

 

De zomervakantie komt er aan en daar kijk ik nu al naar uit

De zomervakantie komt er aan en daar kijk ik nu al naar uit!

– Thom Vredevoort

Note redactie:

De zomer is de perfecte periode om lekker op pad te gaan. Ben jij na het lezen van Thom zijn Blog enthousiast geworden over deze visserij dan hebben we goed nieuws! Speciaal voor jou hebben we enkele Package Deals samengesteld. Deze deals bestaan uit 2,5 kilo 15 mm Boilies, 2,5 kilo 20 mm Boilies, 1 kilo Pellets, 500 ml Bait Booster en 1 potje 14 mm Amino Food Pop-ups en zijn extra voordelig geprijsd. Onze struindeals zijn verkrijgbaar in de smaken Scopex, Maple Pistache, Liver Squid, Milky Banana en Krill Caramel.

De Package Deals zijn ideale pakketten om deze zomer snel vis te vangen.

De Package Deals zijn ideale pakketten om deze zomer snel vis te vangen.