Fish of a Lifetime

Socials zijn vaak gericht op gezelligheid en genieten van onze hobby, maar dat een social ook heel productief kan zijn bewezen Wesley en Martin een tijdje terug..

Wesley aan het woord: “Ik ben nog druk aan het werk als ik ’s avonds een appje krijg: Zin in een dagje vissen deze week? Snel check ik de agenda en zowaar is daar nog ruimte om te vissen. We spreken af bij een voor mij onbekend water waar ik goede verhalen over heb gehoord. Na een stevige voerbeurt gaan we ervoor. We spreken af om de volgende ochtend vroeg te arriveren…”

 

Voorvoeren met de Maple Pistache vergroot je kansen vaak nog meer.

Voorvoeren met de Maple Pistache vergroot je kansen tijdens korte sessies.

 

‘Vertrouwen in mijn rigs is de basis’

Bij het eerste licht kom ik aan op de stek. Ik sta aan een mooi helder water wat groter is dan ik had verwacht. De op het oog interessante stekken zijn reeds voorzien van wat snel werkend voer dus het vertrouwen is torenhoog.

De lijnen worden uitgevaren met aan het eind een scherp rigje waar ik de afgelopen periode veel vertrouwen in heb gekregen. Een vrij eenvoudige combirig van het nieuwe ESP Tungsten Loaded materiaal. Door de matte kleur valt dit perfect weg tegen de bodem en door de combinatie van materialen ligt het mooi vlak. Wel verzwaar ik de rig zo’n 2,5cm onder de haak nog met wat putty om de inhaking te versnellen. Zo weet ik ook de voorzichtig azende vissen vaak perfect te prikken.

 

Vertrouwen in je rigs is een belangrijke factor is mijn visserij.

Vertrouwen in de rigs is een belangrijke factor binnen mijn visserij.

 

Gesoaked aas, een goede keuze..

Ik ben meestal een groot fan van een snowman presentatie in combinatie met de Amino Food Pop-ups, maar omdat er stevig is gevoerd besluit ik om enkel een gesoakte 20mm Maple Pistache aan de hair te hangen. Een goed besluit blijkt later wel.

Al binnen een uur krijgen we een aantal piepen op één hengel. We wachten rustig af, maar als dit even later weer gebeurd is duidelijk dat de brasems behoorlijk aktief is. Ook dat hoort er bij als je attractief vist. Na wat twijfel ververs ik de boilie om hem vervolgens weer op dezelfde stek te leggen, ik heb er toch vertrouwen in. Een paar handen 15 en 20 millimeter boilies worden over een aantal vierkante meters achter het haakaas verspreid en de hengel gaat weer op de steunen.

 

Verschillende formaten gesoaked in de Amino trigger om de kansen te vergroten tijdens korte sessies.

Verschillende formaten gesoaked in de Amino trigger om de vissen snel te verleiden.

 

“Wat is je record Vroom? Want deze gaat er zeker overheen!”

Vanuit het niets komt de hengel plots tot leven. Een piep op de Delkim, nog één en een gigantische fluiter volgt. Ik ben snel bij de hengel en weet de vis meteen de goede kant op te sturen waardoor we niet vanuit de boot hoeven te drillen. Het voelt als een goede vis maar het is moeilijk te zeggen omdat hij behoorlijk diep blijft hangen. Na een tijdje rustig drillen weet ik de vis voor de kant te krijgen en voor het eerst vangen we een glimp op van de vis. Martin zegt enthousiast: “Wat is je record Vroom? Want deze gaat er zeker overheen!” Hierdoor stijgt mijn enthousiaste nog meer, maar tegelijk de spanning om deze vis binnen te krijgen. Na een aantal zenuwslopende minuten weet ik de vis in het net te loodsen. Ik ben enorm gespannen, maar als ik de gigantisch brede rug in het net zie liggen schreeuw ik het uit; Wat een bak!

 

Houdt de vis altijd goed nat, zulke dieren verdienen een goede behandeling!

Houdt de vis altijd goed nat, zulke dieren verdienen een goede behandeling!

 

Volledig onthutst leg ik de onthaakmat klaar. Een beetje water er op en klaar. De vis tillen we met de weegzak uit het water om haar zo veel mogelijk te ontlasten. Als ze eenmaal ligt blijkt ze nog groter te zijn dan we beide dachten. De vis heeft flink liggen snoepen van ons voer want eenmaal op de onthaakmat zien we een mooie oranje gekleurde ontlasting. We wegen de vis vol spanning en kijken beide met verbazing naar de wijzer…24,6 kilo schoon aan de haak! Voor mij een nieuwe persoonlijk record en ook één waar ik niet snel meer aan zal tippen. En dat tijdens een social!

 

Wat een gewicht, en dat voor een Nederlandse vis!

Wat een gewicht..en dat voor een Nederlands water!

 

We schieten op de kant een paar platen van de vis, maar komen er al snel achter dat dit voor zowel de vis als het licht niet ideaal is. Dat wordt natte voeten halen dus. We leggen de vis in het water en ik ondersteun haar zo veel mogelijk zodat ze weer op krachten kan komen. Hier schieten we nog een aantal hele mooie foto’s waarna ze weer mag zwemmen. Krachtig zwemt ze de diepte in en even staan we hier stil naar de kijken. Wat een vis! Met recht de vangst van mijn leven!

 

Met recht mijn fish of a lifetime. Puntgaaf en oersterk.

Met recht mijn Fish of a Lifetime. Puntgaaf en oersterk.

 

De Fish of a Lifetime in perspectief

Alhoewel je dit soort vangsten altijd vanuit een eerlijk perspectief hoort te bekijken durf ik toch wel te stellen dat mijn droomvangst deels is toe te schrijven aan de producten van Originals. Afgelopen maanden ving ik meerdere keren snel m’n vissen en dat was in het verleden wel eens anders. Ik ben dan ook erg blij om van waarde te zijn binnen dit enthousiaste team en dit mooie merk te mogen ondersteunen. Inmiddels heb ik een sneak preview gekregen in een aantal producten die volgende maand worden gelanceerd en die zijn behoorlijk indrukwekkend te noemen. Houd de website goed in de gaten want er komen hele interessante dingen aan!

 

Een van de interessante nieuwtjes die snel zullen volgen..stay tuned!

Één van de interessante nieuwtjes die snel zullen volgen..stay tuned!

 

Auteur: Wesley Vroom