Gebruik eens halve boilie aan de hair

Wellicht een ietwat rare titel voor en blog, maar ga er maar eens goed voor zitten. In de aankomende alinea’s geven we je een supertip. Het lezen ervan kost je slechts enkele minuten en kan je dit jaar veel extra karpers opleveren.

Karpers zijn gewend om voerplekken met enig argwaan te benaderen om ze vervolgens subtiel maar toch vrij snel leeg te schransen. Vaak hebben ze daar niet eens zoveel tijd voor nodig. Halve boilies verdwijnen vaak als eerste zonder enige argwaan in de bek van een karper, gevolgd door de ronde boilies die ze toch met flink wat meer argwaan oppakken. Je haakaas blijft meestal achter zonder dat je daar enig idee van hebt. En dat laatste is natuurlijk logisch want ronde boilies worden door een karper vaak geassocieerd met het ‘gevaarlijke haakaas’. De boilie aan je hair is in 90% van de gevalen rond, toch?

martin-1

En dat is precies waar het mis gaat! Ronde boilies worden door negatieve ervaringen die karpers in het verleden hebben op gedaan immers geassocieerd met gevaar. En dat terwijl de halve boilies die worden bijgevoerd nooit als haakaas worden gebruikt.  Je snapt waarschijnlijk al welke tip we je van de hand gaan doen. We gaan gebruik maken van de situatie en de karpers in de maling nemen door halve boilies aan de hair te knopen. In de praktijk blijkt keer op keer dat karpers totaal geen argwaan hebben tijdens de aasopname van de halve boilies. Snoeiharde runs zijn vaak het gevolg.

Martin-2

Let er bij je aaskeuze goed op dat je haakaas hard genoeg is. Veel boilies lenen zich niet voor deze tactiek. Grove boilies met een geringe hardheid kun je bij voorbaat vergeten. Onze voorkeur gaat uit naar X-tra hard hookbaits zoals onze Scopex, Maple Pistache en Squid Liver. Door speciale toevoegingen blijven deze boilies normaal gesproken minstens 48 uur hard,

Martin-3

Is deze tactiek oneindig bruikbaar? Helaas, als een karper enkele malen is gevangen aan een halve boilie dan is het effect weg. Maar voorlopig hoef je daar echt niet bang voor te zijn. Als je zorgt dat je de eerste bent op een water waar je dit toepast dan ga je wat meemaken.

Wij wensen je alvast veel drilplezier!