Instant succes voor Jorrit

Jorrit is van beroep elektriciën en gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen. Onder hoge tijdsdruk werken hij en zijn collega’s dag in dag uit om aan de groeiende vraag van de consument te kunnen voldoen. Na werktijd even lekker aan de waterkant vertoeven is voor hem de ultieme ontspanning.

DSC_5050

Enkele weken geleden was zo’n avond. Na twee keer kort voorvoeren met onze First Choice Scopex boilie besloot de Smitser (zoals zijn bijnaam is) het er een nachtje op te wagen. Zijn domein was een zeer klein watertje. Echt zo’n water waar de meesten aan voorbij rijden maar waar toch enkele verborgen schatten zwemmen.

DSC_5079

Om op zo’n water succesvol te zijn is een koolhydraatrijke boilie vaak een goede keus. De karpers zijn er nauwelijks gewend om boilies te eten en in de praktijk blijkt een superzoete boilie dan toch favoriet te zijn. De suikers en zetmeel worden veel sneller geaccepteerd als voedsel dan eiwitrijkaas zoals vismeelboilies. Weliswaar druist dit een beetje in tegen hetgeen je zou denken, maar de praktijk bewijst al veertig jaar lang dat het zo is. Dit watertje bleek geen uitzondering.

DSC_5093

De nacht duurde en duurde totdat er om een uur of 3 ’s nachts de verlossende run kwam. Een stevige dril verraadde een sterke donkere vis die het absoluut oneens was met Jorrit. Toch was het pleit snel beslecht waarna Jorrit de prachtige schub op de foto mocht vereeuwigen. Een kleine snooze in de ochtend en een paar koppen koffie later was het hoog tijd om weer op te ruimen. Er moest weer gewerkt worden.

DSC_5089