Prachtige karpers van Salagou

Als aasmakers krijg je vaak de mooiste visavonturen te horen.  Soms blijven deze verhalen vertrouwelijk maar in dit geval mochten we het prachtige verhaal van Joël, Pieter en Margot met jullie delen. Dit trio fanatieke vissers reisde in oktober af naar het reservoir Salagou voor een geweldig avontuur. We laten ze graag zelf aan het woord.

Na een maandenlange voorbereiding reizen we eind september richting Salagou. De spanning stijgt gedurende de reis en bij aankomst blijkt dat de beoogde stekken vrij zijn. Dat is een hele opluchting, want op zo’n bekend water is het altijd maar weer de vraag wat je aantreft.

 

Bij aankomst blijkt de beoogde stek vrij te zijn.

Bij aankomst blijkt de beoogde stek vrij te zijn.

 

Een moeilijk begin

De eerste dag raken we aan de praat met een Franse local en hij adviseert ons kleine hoopjes voer te spreiden over een oppervlakte van een half voetbalveld. De vis zal het voer dan snel tegenkomen en op zoek gaan naar meer voedsel. De theorie lijkt te werken want al snel krijgen we enkele aanbeten. Het zijn echter de kleinere vissen die we vangen. We zijn er blij mee, maar toch besluiten we op aanraden van een lokale visser te verkassen.

 

In het begin vangen we voornamelijk de kleinere vissen

In het begin vangen we voornamelijk de kleinere vissen

 

Verkassen loont!

De nieuwe stek kent enkele nieuwe uitdagingen. Om de accu’s te laden moet er maar liefst 45 minuten door de bergen worden gesjouwd. Normaal geen probleem, maar met loodaccu’s toch een flinke opgave. We willen echter alles op alles zetten dus terwijl de accu’s op de camping aan de lader staan peddelen we ons een weg door de flinke golven. Op en top avontuur! De eerste 24 uur op de nieuwe stek worden direct beloond met enkele mooie vissen.

 

Het begint te lopen en de betere vissen hebben een duidelijke voorkeur voor de boilies van Originals

Het begint te lopen en de betere vissen hebben een duidelijke voorkeur voor de boilies van Originals.

 

Alle vissen worden nu gevangen op de Originals van Martin Post. De tijgers waar we in het begin enkele visjes mee vingen worden genegeerd. We besluiten om de voerhoeveelheden te verhogen. Met een combinatie van Scopex 20 mm en Liver Squid 20 mm proberen we zoveel mogelijk vissen te bereiken. Het plan lijkt te slagen want de volgende dagen lijkt alles te lukken. Heerlijk als je met een nieuwe bol zo’n resultaat weet te behalen!

 

Margot met een unieke rijen.

Margot met een unieke rijen.

 

Een visweek om nooit te vergeten

We beleven een fantastische week want we vangen meerdere dertigers.  Margot vangt een schitterend nieuw PB van 19 kilo en een prachtige unieke rijenkarper en Pieter en Joël zorgen ervoor dat de week vlekkeloos verloopt. Accu’s laden, een elektromotor repareren of urenlang tussen het wier schone plekjes zoeken; niets is te gek. Na bijna negen nachten bivakkeren aan Salagou  zit de trip er alweer bijna op. Met  24 vissen op de teller zijn we dik tevreden.

 

Vrouwen vangen altijd de dikste vissen. Margot met een rachtige schub van dik 19 kilo. Een geweldige afsluiter van de trip.

Vrouwen vangen altijd de dikste vissen. Margot met een prachtige schub van dik 19 kilo. Een geweldige afsluiter van de trip.

 

De plannen voor volgend jaar worden gemaakt en met een vriendschap die alleen maar hechter is geworden kan het niet meer stuk. Plannen waarin we de grote Franse meren gaan bevissen zijn gesmeed en we leven er nu al weer naar toe.

Pieter, Joel en Margot.