De Targetvis van Jan van der Zanden

Geweldig nieuws; ons teamlid Jan van der Zanden heeft zijn eerste targetvis van het jaar inmiddels binnen. Naast de gave video kregen we van Jan ook meer interessante informatie over deze prachtige vangst.

 

Jan aan het woord

“Op het betreffende water wat van mijn targetvis waren de vissen begin Juni al afgepaaid. In deze periode na de paai hebben de vissen behoefte aan eiwit rijk voedsel, en de Maple Pistache is deze periode de ideale boilie om een voerstek mee aan te leggen. Omdat het water maar een klein bestand heeft ging er niet veel maar wel met enige regelmaat een kilo van deze voedzame eiwitrijke bollen te water.

Omdat in deze periode de vegetatie rijkelijk groeit koos ik voor een stek met een klein zandplateau zodat ik vrijwel zeker wist dat ik mijn aasaanbieding vrij van het wier kon presenteren. Toen afgelopen weekend ook nog de zuidwestenwind in deze hoek van het water stond begon mijn vissershart sneller te kloppen…”

 

Jan kiest voor de zoete en eiwitrijke Maple Pistache. En niet zonder succes!

 

Ze is binnen!

“Nadat ik in de vroege ochtend een flinke vis hoorde springen op de voerstek besloot ik mijn waadpak al aan te trekken. Mijn voorgevoel bleek te kloppen en na een rustige aanbeet en een logge dril werd ik in de ochtend beloond met het vangen van mijn target spiegel! Ik ving deze vis met een Maple pop-up gemonteerd aan een hinged stiff rig op een bedje van 15 mm Maple Pistache.

Nu op na de volgende uitdaging, ik hoop snel weer iets van mij te kunnen laten horen. ”

Namens Originals feliciteren we Jan natuurlijk van harte met zijn geweldige vangst. De prachtige spiegel is te bewonderen in onderstaande video!

 

https://www.youtube.com/watch?v=dx_o0KSPgtI