Een terugblik op 2016

Je kunt gerust stellen dat het jaar 2016 figuurlijk gezien voorbij is gevlogen. Na de lancering van ons nieuwe aasmerk beleefden we vele hoogtepunten. Voor 2017 hebben we weer vele mooie plannen en nieuwe producten op de plank staan.Terwijl we een biertje en oliebollen nuttigen op oudejaarsdag leek het ons een gepast moment om nog eens 10 willekeurige hoogtepunten voor jullie op een rijtje te zetten.

 

Het eerste ontwerp van onze verpakking.

Het eerste ontwerp van onze verpakking.

 

Verpakkingen

Wat jullie nog voorafgaand aan de lancering van Originals niet zagen, was de ontwerpfase van producten en verpakkingen. Een monsterklus, vooral omdat we kritisch zijn op kwaliteit en afwerking. Toen eind mei alle spullen klaar waren konden we opgelucht adem halen. Wat een werk en wat een hels karwei, maar het was het allemaal dubbel en dwars waard!

 

Maanden later rolt het definitieve ontwerp van de band.

Maanden later rolt het definitieve ontwerp van de band.

 

Goedkeuring van de boilies

Waar we  continu naar gestreefd hebben is een aasrange met een optimale instant vangkracht. En daarmee haalden we onszelf veel op de hals. Want dit belangrijke criteria had nogal wat consequenties voor de samenstelling van onze boilies en aanverwante producten.

Na een lange voorbereidingsfase waren de boilies eind mei klaar voor productie en qua samenstelling, uitlekken en grofheid precies zoals wij ze wensen. Uiteindelijk bleken onze criteria te kloppen want inmiddels maken steeds meer vissers gebruik van ons aas.

 

Tijdens de testfase experimenteren we er lustig op los.

Tijdens de testfase experimenteren we er lustig op los.

 

De eerste bak

Martin had de mazzel om als 1 van de eersten optimaal te profiteren van ons aas. In de voorbereidingsfase had hij al vele karpers gevangen met allerlei varianten op de Scopex, Maple Pistache en Liver Squid maar na de definitieve productie wist hij deze echte bak te vangen! Een schitterende vangst en een kroon op het harde werken. Het vertrouwen in de First Choice Range groeide ook bij ons met de minuut.

 

Martin profiteert als eerste van het aas met deze dikke bak

Martin profiteert als eerste van het aas met deze dikke bak

 

Lancering Originals

Na een maandenlange voorbereiding is 19 juni het moment daar; de lancering van Originals is een feit. We worden overspoeld door toffe reacties en complimenten. Binnen enkele dagen ontvangen we veel bestellingen en voor het eerst maakt de Benelux kennis met ons aas. Voor ons een magisch moment wat we nooit zullen vergeten.

 

Negentien juni 2016. De lancering van Originals is een feit.

Negentien juni 2016. De lancering van Originals is een feit.

 

Vangstberichten

Al snel stromen de vangstberichten binnen. Veel mensen die bestellen via de webshop of het aas ophalen in de Tacklebox zijn positief verrast over de hoge instant respons. We krijgen keer op keer de bevestiging dat de unieke blends die we toevoegen aan ons aas een positieve uitwerking hebben op de vangsten.

Na enkele opmerkingen over de hardheid van ons aas besluiten we maanden na de lancering het aas iets harder te maken. Plezierig voor de vissers en de vangsten blijven onverminderd doorgaan.

 

De vangstberichten stromen inmiddels binnen. We zijn enorm trots.

De vangstberichten stromen inmiddels binnen. We zijn enorm trots.

 

Social Media

In augustus lanceren we naast onze Facebookpagina een pagina op Instagram. We krijgen steeds meer internationale volgers en daarom besluiten we om deze groep in de Engelse taal te bedienen. De pagina slaat goed aan en al snel hebben we een grote groep volgers in binnen,- en buitenland.

 

Onze activiteiten op social media worden goed ontvangen. Het doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren over onze producten

Onze activiteiten op social media worden goed ontvangen. Het doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren over onze producten

 

De komst van Wesley

Originals kent een snelle groei en al snel ontstaat er behoefte aan extra mensen om het bedrijf te runnen. Na enkele toffe gesprekken bereiken Wesley en Martin in augustus een overeenkomst waardoor Wesley vanaf dit moment verantwoordelijk is voor de activiteiten op social media en alle overige marketingactiviteiten.

Beide heren blijven het nuttige met het aangename combineren  en tijdens 1 van de eerste sessies met de Maple Pistache vangt Wesley een bak van een spiegelkarper van bijna 25 kilo!

 

Wesley kiest voor Originals en 1 van zijn eerste vissen op ons aas is deze bak van bijna 25 kilo.

Wesley kiest voor Originals en 1 van zijn eerste vissen op ons aas is deze bak van net geen 25 kilo.

 

Milky Banana Boilie

Terwijl er massaal vis wordt gevangen besluiten we in de nazomer om in het geheim een speciale winterboilie te ontwikkelen; de Milky Banana. De receptuur voor dit aas ligt al jarenlang bij onze Belgische aasmaker op de plank en na enkele belangrijke experimenten lukt het om een betaalbaar speciaal winteraas te maken. De extracten die in dit aas verwerkt zijn, zorgen voor een unieke prikkel en wanneer de kou zijn intrede doet profiteren veel mensen van dit echte winteraas.

 

Zodra de winter z'n intrede deed schakelden veel vissers over op de Milky Banana.

Zodra de winter z’n intrede deed schakelden veel vissers over op de Milky Banana.

 

Martin scoort flink!

Ondanks alle drukte lukt het ons om zelf ook nog flink door te vissen. Waar een enkeling van ons het dit najaar druk heeft met privézaken, lukt het Martin om enkele winterstekken aan de praat te krijgen. Tot eind december weet hij bijna 25 vissen te vangen op een combinatie van Milky Banana’s en Maple Pistache boilies! Een geweldige prestatie tijdens een taai najaar!

 

Martin weet tijdens het late najaar zelf ook optimaal te profiteren met het nieuwe aas.

Martin weet tijdens het late najaar zelf ook optimaal te profiteren met het nieuwe aas.

 

Plannen voor 2017

We sluiten het jaar 2016 af met een fantastisch gevoel. We willen jullie graag bedanken voor de massale support, leuke reacties en prachtige vangsten op ons aas. Voor 2017 hebben we veel mooie dingen in petto. Zeer waarschijnlijk gaan we rond de zomer een nieuwe smaak lanceren en tussendoor gaan we jullie verrassen met een aantal prachtige producten.

Momenteel leggen we de hand aan een serie nieuwe hookbaits met een instant vangkracht zoals je waarschijnlijk niet eerder hebt ervaren.

 

We hebben veel mooie plannen voor 2017!

We hebben veel mooie plannen voor 2017!

 

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en we wensen iedereen een visrijk, mooi en vooral gezond 2017. We hopen jullie in het nieuwe jaar weer massaal te mogen begroeten. Fijne jaarwisseling!

– Team Originals