Jouw vangsten in de spotlights – juli

Door de groeiende populariteit van ons aas krijgen we inmiddels dagelijks vangstmeldingen binnen vanuit de hele Benelux. We zijn jullie daar dankbaar voor en het motiveert onze aasmakers om door te gaan waar we mee bezig zijn, namelijk aas maken met een flinke instant vangkracht.

Veel van deze vangsten publiceren met op onze Facebookpagina en op de Wall of Fame. Omdat we het leuk vinden om je wat meer context te geven bij de vangsten lanceren we vanaf deze maand deze nieuwe rubriek. De vangers geven je hier net wat extra informatie waar je misschien je voordeel mee kan doen. We trappen af met Dennis van Strien!

 

 

Dennis van Strien op dreef

Dennis is vanaf het begin een fanatiek gebruiker van ons aas. Na de kennismaking met enkele verschillende smaken bleek de Maple Pistache boilie het meest geschikt voor Dennis zijn visserij. Dennis bevist vooral de wat drukkere circuitwateren en al snel bleek deze boilie en goed aan te slaan. Dennis besloot om te gaan voor een aanpak gericht op de lange termijn. Dagelijks voert hij zijn stekken aan met verschillende diameters Maple Pistache boilies. Het effect daarvan is dat Dennis op 1 water enkele felbegeerde karpers heeft gevangen en ook op het nieuwe water wist hij direct een veertiger te vangen!

 

 

Harfri en Johny on tour

Twee vissers die flink durven te strooien zijn Harfri van der Ley en Johny Geerts. Ze bestellen regelmatig grote hoeveelheden aas en ze voeren deze vaak binnen korte tijd op verschillende wateren. De hoeveelheden lopen soms op tot 10 kilo per voerbeurt. Dergelijke hoeveelheden lijken soms absurd hoog, maar de vangsten van beide mannen liegen er niet om. Zodra ze de karpers op hun voer hebben liggen gaan de voerhoeveelheden omhoog en dat levert ze mooie en grote hoeveelheden karper op. Het is prachtig om te zien hoe beide mannen precies in de gaten hebben hoe het spelletje werkt.

 

 

VC De Meeren in Brabant

Afgelopen voorjaar zijn we met de crew van Originals enkele malen te gast geweest op VC De Meeren in Brabant. Op dit prachtige syndicaatwater zwemmen veel schitterende vissen maar gemakkelijk is het niet. We vingen er in twee sessies enkele kleinere vissen maar de echte grote jongens bleven verscholen in de diepte.

Uit gesprekken met Loet Dobbelsteen (1 van de bestuursleden van de vereniging) bleek dat de kleur wit het erg goed doet op dit water. Goed nieuws, want daar hebben wij natuurlijk onze Milky Banana’s voor. We lieten een potje Milky Banana 14MM Pop-ups  achter en ontvingen een week later deze prachtige foto’s. Loet had toegeslagen met onze Pop-ups. Bij het zien van deze vissen loopt het water je toch bijna uit de mond nietwaar..

 

 

Matthijs jaagt op rivierkarpers

Matthijs van Halm is een extreem gedreven visser. De meeste uurtjes spendeert hij het liefst op de rivier. Vaak is het daar bikkelen en zoeken, maar zo af en toe loopt hij tegen een droomvis aan. Enkele weken geleden ontvingen we al vroeg bericht. Matthijs had toegeslagen en de IIsel had 1 van haar stokoude strijders prijsgegeven. Dolblij van vreugde maakte Matthijs in de vroege ochtend deze geweldige foto. De sfeer spat letterlijk van het scherm af. De vis werd gevangen aan een Scopex 25MM Boilie, een perfecte boilie voor de riviervisserij!

 

 

Menno Hogendorp strikes

We kennen Menno Hogendorp al heel lang als een gemotiveerde en gedreven visser. Tijdens diverse karperbeurzen maken we altijd even een praatje over zijn visserij en nieuwe ontwikkelingen. Recent vertrok hij naar Frankrijk voor een sessie op een mooi betaalwater. Zijn aas bestelde Menno online in onze webshop. Ondanks de taaie omstandigheden lukte het hem om uiteindelijk deze schitterende dikke spiegel te vangen, een ware prestatie als je weet dat er maar weinig vissen in zijn sector zwommen. Attractief aas zoals de producten uit onze range werken in zo’n situatie in je voordeel.

 

 

Martin krijgt snel aanbeten

Martin is afgelopen weken flink aan het vangen geweest. Zijn tactiek is daarbij opvallend simpel. In de zomer is hij actief op zoek naar karpers om ze vervolgens zo snel mogelijk te vangen. Op een flink kanalenstelsel wist hij afgelopen weken enkele tientallen karpers te vangen, waarvan hij 7 stuks binnen 5 minuten wist te haken. Hij voert daarbij flinke hoeveelheden van onze Liver Squid Boilies verspreid over grote zones waardoor de vissen zijn aas overal tegenkomen.

Vervolgens gaat hij op zoek naar azende karpers om ze subtiel zijn haakaas aan te bieden. Martin gebruikt momenteel een nieuwe soak die speciaal ontworpen is om de eetlust bij karpers op te wekken. Gezien het flinke aantal snelle aanbeten wat hij krijgt lijkt het er op dat we deze nieuwe liquid binnenkort gaan toevoegen aan ons assortiment.

 

 

Sjors is aan het hakken

Sjors Kuiper stuurde onze deze prachtige foto. Op een nieuw water ging Sjors aan de slag met een aantal van onze boilies en direct de eerste sessie was het raak. Maar liefst 8 karpers vonden de binnenkant van zijn schepnet, waaronder deze dikke vette schubkarper. Een perfecte kennismaking voor Sjors die zijn aas bestelde in onze webshop! Waarschijnlijk ontvangen we binnenkort nog veel meer mooie vangstberichten van deze sympathieke vent.

 

 

Rick en zijn soakers

We sluiten deze eerste ‘jouw vangsten in de spotlights’ af met de vangst van deze brute schub. Rick Hessels bewijst met deze vangst (hij had deze sessie trouwens meer mooie vangsten) dat je onze liquids ook prima kunt gebruiken om je tijgernoten in te soaken. Rick voegde na het koken enkele scheuten H.C. Amino Trigger in de smaak Maple Pistache toe, en dat legde hem geen windeieren. Deze afwijkende prikkel maakte op dit taaie circuitwater duidelijk het verschil!

 

 

Bedankt voor het lezen van deze nieuwe rubriek. We hopen dat jullie met deze informatie iets meer achtergrondinformatie krijgen bij een vangst waardoor je sommige tips & tricks ook in je eigen visserij kunt toepassen.

Heb jij ook een mooie vangst en wil je die met ons delen? Stuur deze dan naar info@original-boilies.com en wij zorgen ervoor dat  jouw vangst volgende maand in de spotlights staat!