Vijf voorjaarstips van Martin

Het kan niet anders of het kriebelt bij de meeste vissers om lekker naar de waterkant te gaan. De watertemperatuur stijgt en je merkt op social media en aan de waterkant dat de vangsten weer toenemen.Het kiezen van de juiste stek en het juiste moment lijken bepalend voor een succesvolle visserij in maart en april. Maar onderschat ook je aaskeuze niet! De juiste prikkel van je aas kan de karpers in deze periode activeren om te gaan azen. Originals geeft je enkele leuke tips om de komende maand succesvol op pad te gaan.

 

Tip 1. Zoek naar een teken van karperactiviteit en je visserij gaat ineens veel gemakkelijker.

Zoek naar een teken van karperactiviteit en je visserij gaat ineens veel gemakkelijker.

 

Tip 1. Lokalisatie

Lokalisatie lijkt in deze periode allesbepalend voor een succesvolle sessie. Een stevige wandeling langs de waterkant levert je nu vaak meer op dan klakkeloos je hengels ingooien. Tijdens de warmere zonnige dagen warmen de karpers graag op in de bovenste waterlaag. Doe daar je voordeel mee, want waarschijnlijk verplaatsten de karpers zich nog niet zoveel.

Als je de karpers eenmaal hebt gevonden dan zit je vaak op goud. Dagen waarop er een depressie over de Benelux trekt zijn trouwens ook goede momenten om karpers te lokaliseren. Na een lange winter springen ze dan graag op de windkant. Geen makkelijker moment om karpers te spotten!

 

Tip 2. Durf eens met een Single Hookbait te vissen

Durf eens met een Single Hookbait te vissen

 

Tip 2. Single Hookbaits

Als je de karpers eenmaal hebt gevonden dan kan een Single Choddie soms voor verrassende resultaten zorgen. Karpers die zich in hoge waterlagen begeven kun je het beste prikkelen met visueel attraktief aas. Een Chod-Rig met een spierwitte 14 mm Milky Banana doet dan wonderen. Deze pop-ups hebben recent trouwens een flinke upgrade ondergaan! Het drijfvermogen is verbeterd (maar liefst 5-6 dagen) en de dosering vloeibare amino’s die door deze pop-ups wordt gedraaid is flink verhoogd.

 

Tip 2.1 De Milky Banana Pop-ups zijn recent flink onder handen genomen. Het drijfvermogen is sterk verbeterd (maar liefst tot 4-5dagen) en de dosering vloeibare amino's is flink verhoogd

De Milky Banana Pop-ups zijn recent flink onder handen genomen. Het drijfvermogen is sterk verbeterd (maar liefst tot 4-5dagen) en de dosering vloeibare amino’s is flink verhoogd.

 

Tip 3. Voorvoeren

Heb je geen tijd om de karpers te lokaliseren dan is het verstandig om eens een paar stekken aan te voeren. Bijvoorbeeld 1 of 2 avonden voorafgaand aan je sessie. Je maakt de vissen dan vertrouwt met het aas, en omdat er onder water nog maar nauwelijks natuurlijk voedsel is, zal een karper het aas bij een stijgende watertemperatuur zoals afgelopen week snel accepteren. Het is in maart altijd oppassen met de voerhoeveelheden omdat het water nog fris is, maar tegelijkertijd is het voor de karpers een lange winter geweest. Ze lusten dus wel wat!

 

Tip 3. Wesley met een mooie snelgroeier. Voorvoeren loont!

Wesley met een mooie snelgroeier. Voorvoeren loont!

 

Tip 4. Goed verteerbaar aas

Als je enkele voerstekken wilt opbouwen dan volstaat op de meeste wateren zo’n 200  tot 300 gram per dag per stek. Voorwaarde is wel dat de verteerbaarheid van je aas optimaal is. Ingrediënten die niet te snel verzadigen en boilies met een grove structuur bevorderen dit proces. Originals heeft hiervoor twee perfecte boilies in het assortiment. Zowel de Milky Banana als de Scopex boilies voldoen aan deze voorwaarden. Steeds meer karpervissers kiezen voor deze producten en de vangsten liegen er niet om.

 

Tip 4. Zorg ervoor dat je aas goed verteerbaar is. Boilies zoals de Milky Banana en de Scopex van Originals zijn perfect voor deze periode

Zorg ervoor dat je aas goed verteerbaar is. Boilies zoals de Milky Banana en de Scopex van Originals zijn perfect voor deze periode.

 

Tip 5. Zoek de ondieptes op diep water

Kleine wateren met veel vis zijn in maart en april doorgaans iets gemakkelijker dan de diepere zandgaten. Toch zie je dat de karpers na een lange winter ook op diepe zandgaten weer honger beginnen te krijgen. Op dieptes van 5 meter of dieper is het weliswaar lastig om een karper te haken, maar probeer maar eens een paar ondieptes te vinden op de luwtekant van het water.

Of wat dacht je van enkele rietkragen. Het zijn de ultieme hotspots waar de karpers graag genieten van de eerste zonnestralen. Een single Choddy of een handje gebroken boilies in combinatie met een paar handjes pellets doet dan soms wonderen!

 

Tip 5. Martin met een mooie maartse karper. Zijn tip; probeer het eens op de ondieptes van een diep water!

Martin met een mooie maartse karper. Zijn tip; probeer het eens op de ondieptes van een diep water!

Iedereen goede vangsten en een mooie voorjaar toegewenst!

Originals