Welke boilie tijdens de zomermaanden?

Ben je gebruiker van ons aas? Dan is de kans groot dat je afgelopen maanden met de Krill Caramel of de Strawberry Special hebt gevist. Beide smaken werden namelijk massaal besteld en de vangsten liegen er niet om. Soms ging het zelfs zo hard dat we er niet tegen konden produceren, maar zo vlak voor de zomervakantie is de voorraad weer extreem groot. Wij zijn dus klaar voor een knallende zomer!

 

De Krill Caramel en scherp geprijsde Strawberry Special vlogen werkelijk het magazijn uit!

 

In deze zomerupdate laten we je zien welke boilies wij gaan gebruiken tijdens onze trips in binnen, en buitenland. Want ook al zijn de Strawberry Special en de Krill Caramel fantastische boilies, combineer je ze met de Original-B1 dan ontstaat er een ‘vangende combinatie’ die behoorlijk wat bonusvissen kan opleveren. Hoe dat zit en hoe wij verschillende smaken combineren lees je hieronder.

 

De Strawberry en/of Krill Caramel gecombineerd met de Original-B1 is een killer!

 

Twee of 3 smaken mixen?

Van de Krill Caramel en de Strawberry Special weten we allemaal dat dit zoete boilies zijn. Beide bevatten weliswaar een mooi percentage vismeel, het is de zoete smaak die overheerst. De Original-B1 is een heel andere boilie. Deze zout smakende ‘eiwitbom’ is voornamelijk gebaseerd op eiwitrijke ingrediënten zoals vismelen, vleesmeel, vishydrolysaten, kruiden en andere extracten en dat maakt het een totaal andere boilie dan zoete boilies. 

 

Original-B1: Anders dan de rest in smaak, geur en structuur

 

Met een eiwitwaarde van bijna 30 procent en veel vitaminen, mineralen en vezels heeft dit aas voor een karper alles in zich om er langdurig van te eten en te groeien. 

Bitterbal of chocolade?

Het was Originals consultant Mike Thille die vorig jaar al vlot ontdekte dat een combinatie van de Krill Caramel en Original-B1 voor verrassende resultaten zorgde. Het is een fenomeen wat je tegenwoordig veel vaker ziet. Wij denken vrij stellig te weten dat je met de combinatie van een zoet smakende Krill Caramel (idem voor de Strawberry Special) en de zeer uitgesproken zoute Original-B1 een breed bereik creëert waardoor je bijna de hele populatie aanspreekt.

 

Combineren van smaken zorgde bij Mike voor extra vangsten

 

 Je moet het eigenlijk zien als een groep mensen waarbij de ene helft liever een zoet snoepje eet en de andere helft liever een bitterbal eet. Door beide te combineren krijg je een voermix met een enorm groot bereik en automatisch nog betere vangsten. De vissers die ons op social media volgen weten vast wel dat wij beide aassoorten blindelings los van elkaar inzetten. Maar met een mix van twee smaken (soms zelfs 3 smaken) ben je op veel wateren duidelijk in het voordeel. 

Ook op je concurrent heb je met gemixt aas een voorsprong.  Meer dan 90% van de vissers vist nog steeds met 1 en dezelfde boilie dus ook dan ben je vooral op dressuurwateren weer in het voordeel.

 

Door smaken en diameters te mixen onderscheid je je van de concurrentie!

 

De 50/50 mix

Wellicht vraag jij je bij het lezen van bovenstaande af in welke verhouding je de smaken moet mixen. Wel, het antwoord op die vraag simpel. Wij kiezen voor een mix van 50/50 maar je kan natuurlijk ook iets andere verhoudingen aanhouden. Doe waar je je goed bij voelt en zorg ervoor dat de mix qua verhouding enigszins in balans blijft.  Om je voermix compleet te maken zou je ook nog twee of zelfs 3 verschillende diameters kunnen mixen. Dit is een beproefde methode met een aantal voordelen.

 

TOPTIP: Mix je boilies eenvoudig in een emmer en doe ze daarna weer in de zak om precies te weten hoeveel je voert

 

Allereerst creëer je bij de karpers flink wat verwarring. Voer je bijvoorbeeld enkel met 20MM boilie dan hebben al deze boilies onder water hetzelfde gewicht. De karper kan op je voerplek dus met 1 dezelfde zuigkracht alle boilies opzuigen en het haakaas makkelijk waarnemen. Deze zal immers qua gewicht en bewegingsvrijheid altijd iets afwijken van de rest omdat een karper ook de haak mee opzuigt. Karpers hebben dit doorgaans feilloos in de gaten en spuwen je haakaas vaak uit zonder dat je daar iets van merkt. Bij een mix van diameters in 15MM, 20MM en 25MM is het voor een karper veel moeilijker om je haakaas te detecteren. Een groot voordeel dus!

 

Zo wordt het voor een karper véél lastiger om het haakaas te herkennen

 

Meer voedseldeeltjes

Een ander voordeel is dat je met gemixte diameters (in dit geval extra 15MM’s) meer voedseldeeltjes op je voerstek hebt liggen. Dit zorgt ervoor dat de karpers langer op je plek voerstek blijven hangen (ze hebben immers langer werk om alles op te eten). Meer kans dus om beet te krijgen!

 

Kleinere diameters betekend meer aasdeeltjes dus langer vis op je stek!

 

 En tegelijkertijd moet een karper in dit geval meer moeite doen om aan voedsel te komen waardoor ze gretiger gaan azen. En gretig azende karpers betekent dat ze makkelijker de fout in gaan. Kortom: een voermix van verschillende smaken en diverse diameters heeft alleen  maar voordelen en brengt je deze zomer sowieso meer karpers in het net!

 

Wij zijn zeker fan van smaken en diameters mixen. Probeer het eens, want nadelen zijn er niet.

 

Team Originals