Wintertips: locatie, melkpellets en vaker inwerpen

De kerstvakantie is begonnen dus hoog tijd om er lekker op uit te trekken. De karpers begeven zich momenteel in de wintermodus maar met een paar simpele tips & trics zijn ze absoluut vangbaar. In dit artikel geven de consultants van Originals je enkele slimme tips om je wintervisserij te perfectioneren.

 

Locatie is key! Met een dieptermeter & downscan ben je in het voordeel

Locatie is key! Met een dieptermeter & downscan ben je in het voordeel

 

Locatie, locatie, locatie!!

Het is voor iedere wintervisser belangrijk om te weten dat karpers zich in de winter minder verplaatsen dan in andere jaargetijden. Meer dan ooit is het in de winter dus belangrijk dat je ‘op de vis zit’. Een goede dieptemeter helpt je bij het zoeken van de karpers. Vooral een downscan is een enorm pluspunt in deze tijd van het jaar. Speur met zo’n dieptemeter vakkundig de bodem af en wanneer je op symbolen stuit die op karper lijken (meestal zichtbaar als kleine ‘bolletjes’ die gegroepeerd dicht tegen de bodem aan liggen), dan zit je op goud!

Heb je geen luxe dieptemeter dan is er geen man overboord. Wij gooien dan simpelweg wat vaker een hengel in en verplaatsten deze na en uurtje zonder beet! Simpel uitgelegd vis je dan 3 keer naast de vis en bij de 4e keer werp je je haakaas midden in een schooltje karpers. Wedden dat het dan bingo is. Mits je de juiste rig en het juiste aas gebruikt natuurlijk!

 

Thimon Dokter met een bak van een spiegel. Hij weet als geen ander hoe belangrijk locatie tijdens het wintervissen is_

Thimon Dokter met een bak van een spiegel. Hij weet als geen ander hoe belangrijk locatie tijdens het wintervissen is

Pellets met welkeiwitten

Qua aas doen wij in de winter dingen net iets anders dan in andere jaargetijden. Allereerst halveren we onze voerhoeveelheden (de karpers hebben immers weinig voedsel nodig) en we kiezen voor attraktiever aas. Tijdens het voorvoeren van de stekken gebruiken we uiteraard boilies, maar tijdens het instant vissen maken we veel gebruik van pellets, pop-ups en liquids. Vooral de Milky Banana Quick Response Pellet is een killer in de winter.

 

Martin Post vist al jarenlang en succesvol met de Milky Banana Range

 

Deze unieke pellet lost ook in koud water supersnel op, dus dat is enorm pluspunt ten opzichte van veel andere aassoorten. Veel attraktiever dan deze pellet ga je het waarschijnlijk niet vinden. Bijkomend voordeel zijn de verschillende diameters in 1 zak. Het zorgt ervoor dat zowel de vorm als de oplostijd ietwat varieert, en dat is op veel dressuurwateren een pluspunt.

 

Tijdens het instant vissen ben je met de snel oplosbare pellets zwaar in het voordeel!

 

Vloeibare melkeiwitten?

Vloeibare melkeiwitten? Jazeker, ze bestaan en ze zijn 1 van de beste karpertriggers in de winter. De Belgische Originals aasmaker Luc Pluckers weet dat als geen ander en 1 van zijn ‘parels’ is de High Concentrated Amino Trigger. Deze vloeistof bestaat voor een groot deel uit vrij aminozuren en vloeibare melkeiwitten. Kortom: een karpermagneet van jawelste waarmee je vooral in de winter in het voordeel bent. Je kunt deze liquid het beste gebruiken om je boilies en pop-ups in te soaken. De soak trekt dan lekker in het aas en zal onder water langzaam alle lokstoffen vrijgeven.

 

Melkeiwitten behoren tot de beste karpertriggers op de markt. Tegenwoordig koop je ze gewoon in een flesje, klaar voor gebruik!

 

Volharden loont

Wintervissen is vaak een kwestie van doorzetten en volharden. Uiteindelijk zal je doorzettingsvermogen worden beloond en wij kunnen je verklappen dat poseren met een ijskoude winterkarper een onbeschrijfelijk gaaf gevoel geeft. Ga ervoor want voor je het weet staat het voorjaar weer voor de deur. Bestel al je winteraas uit voorraad bij Orginals, dan bezorgen wij het de volgende werkdag al thuis en kan jij naar het water toe!

 

Bestel je winteraas in de webshop en heb hebt het binnen enkele dagen al in huis!

 

–  Team Originals