Aastips van de maand – Mei

April was qua weer alles behalve fantastisch, maar inmiddels zijn veel wateren wel al langzaam opgewarmd. Op sommige ondiepe wateren zijn temperaturen tussen de 12 en 16 graden zijn momenteel geen uitzondering en dat is een perfect moment om volgas te gaan. In deze nieuwe blog lees je enkele interessante aastips die aankomende maand het verschil maken.

Het voorjaar is toch eindelijk begonnen!

 

Vroeg je bed uit

Nu de karpers lekker actief zijn is het relatief makkelijk om ze te spotten. Vooral tijdens het instant vissen is lokalisatie de key tot succes en daarvoor zijn de ochtenduren verreweg het best. Vroeg je bed is het advies. Momenteel komt het zonnetje al rond half 7 op en dat is vaak het moment waarop de karpers springen en rollen.

Meestal is een half uurtje observeren genoeg om een goede indicatie te krijgen van war de karpers zich ophouden. Hanteer daarna de tip over Chods uit de vorige blog en je zal zien dat het soms verrassend makkelijk kan zijn.

Tijdens zonsopgang observeren..

..zorgt meer dan eens voor snel succes!

Welke boilie?

Omdat het water lekker opwarmt gaat de karper nu ook echt meer vreten. De voedingsbehoefte neemt toe dus speel daar handig op in door je stekken bijvoorbeeld lekker aan te voeren. Met 1 a 2 voerbeurten creëer je al een situatie waarbij je de karpers makkelijker en sneller vangt.

Onze voorkeur gaat momenteel uit naar een mix van Krill Caramel, Original-B1 en de nieuwe Bloodworm. Dit zijn de 3 boilies in onze range met een goed eiwitsignaal en dat is precies wat een karper momenteel zoekt.

 

Karpers hebben eiwitten nodig deze periode, mix dus voedingrijke boilies voor maximaal succes

 

Hoeveel voeren?

Misschien wel de meest gestelde vraag. Hoeveel voer je momenteel? Een makkelijk antwoord op deze vraag is lastig te geven omdat er veel variabelen in het spel zijn, maar met 500 gram a maximaal 2 kilo per dag zit je safe. Dit is meestal al voldoende om het gewenste effect te bereiken. Meer voeren kan, maar dan moet je wel goed weten of de vis goed los is, wat het bestand is en wat je collega-vissers doen. Vang je veel vis, dan kan je de hoeveelheid altijd opschroeven. Er uit halen is een stuk lastiger 😉

 

Begin met een paar handjes voer en bouw het op wanneer je meer vangt!

 

Hydro Booster & Bloodworm

Tot slot nog een toptip voor de instant vissers. Geef je aas een flinke boost met bijvoorbeeld de Bloodworm Trigger of de Krill Caramel Hydro Booster. Beide producten bevatten een extreem sterk eiwitsignaal en dat is precies waar de karpers in deze periode goed op reageren. Soak je aas de avond voorafgaand aan je sessie in deze liquids, dan heb je de dag erna maximaal profijt van je soaks. Ze zijn dan diep genoeg in je boilies getrokken en geven urenlang een extra voedselprikkel af.

 

Soak je boilies met een Amino Booster voor super snelle attractie, precies wat de vis zoekt deze maand.

 

Al met al blijft het voorjaar 1 van de mooiste periodes van het jaar. De visserij kan soms bepaald worden door wisselende weersomstandigheden maar met bovenstaande tips kun je aankomende mei alle situaties de baas!

 

Profiteer maximaal van de mooiste periode van het jaar. Succes!

 

– Team Originals