Klein aas, grote karpers

Doorgaans wordt er gedacht dat groot aas de grotere vissen aantrekt en klein aas alleen kleine vis oplevert. Afgelopen week bewees Wesley het tegendeel door op een voor hem onbekend water binnen enkele uren de topvis te verleiden met een voerplek van alleen kleine voedseldeeltjes en daar bovenop een scherp Chodrigje voorzien van een Amino Food Pop-up. Deze aanpak heeft Wesley afgelopen zomer veel mooie vangsten opgeleverd.

Overzichtsfoto

Wesley gebruikt als voer een mix van onze Pellets en Active Groundbait om een zeer attractieve voerstek aan te leggen. Deze extreem attractieve plekken zijn voor een karper maar moeilijk te weerstaan. In de onderstaande stappen lees je hoe je vrij eenvoudig dit voer maakt. Probeer het zelf ook eens en verbaas je wat klein aas kan doen voor je vangsten op drukkere wateren.

Stap 1

Schud de Active Groundbait/Stickmix even goed om alle verschillende deeltjes te mengen en doe daarna een redelijke hoeveelheid in een bak. Voor de beste kleefkracht zal dit zo´n 70% van de totale mix zijn. Door de Groundbait als basis te gebruiken zullen de actieve bestandsdelen in combinatie met de unieke poederblend een voedselprikkel creëren in alle waterlagen.

Stap 2

Strooi een ruime hoeveelheid Originals Pellets over het grondvoer en meng alles door elkaar. Het oplossend vermogen van deze pellet is een geleidelijk proces van enkele uren waardoor de pellets lang werkzaam zijn. Uiteindelijk zullen de pellets volledig uit elkaar vallen en oplossen.

Door het mengen van deze 2 bestandsdelen zorg je er voor dat het voer vanaf het eerste moment tot enkele uren daarna een actieve werking heeft. Wesley gebruikte hier de Maple Pistache Groundbait in combinatie met de Scopex Pellets om een nog breder voedselsignaal te creëren.

Stap 3

Bevochtig de zojuist gemaakte mix met een ruime hoeveelheid Amino Bait Booster. Door de natuurlijke suikers in deze Bait Boosters zal de mix goed gaan plakken maar onderwater snel uit elkaar vallen, met als gevolg een grote wolk van attractie in alle waterlagen. De Bait Boosters zijn opgebouwd uit natuurlijke ingrediënten waardoor je ze ruim kan doseren in iedere mix.

Stap 4

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en voeg naar gelang meer Bait Booster of een kleine hoeveelheid water toe om de mix goed te laten kleven. Laat de mix een aantal minuten staan zodat de droge ingrediënten de liquids kunnen opnemen. De mix is optimaal wanneer er stevige ballen van te maken zijn die alsnog snel uit elkaar vallen. Op die manier zullen de deeltjes in alle waterlagen terecht komen en de vis aantrekken, maar kun je ze ook op afstanden tot zo’n 60 meter bijvoeren.

Stap 5

Kneed stevige ballen van de heerlijk geurende mix en schiet of gooi ze op de stek met een katapult of voerschep. Een beginhoeveelheid is 7 tot 10 kleinere voerballen per hengel op enkele vierkante meters. Doordat de mix een sterke attractieve werking heeft maar zeer weinig voedseldeeltjes bevat, zal de vis opzoek gaan naar meer voedsel en op die manier met minder argwaan het haakaas naar binnen zuigen. Een Chod of Pop-up rigje met een van onze Amino Food Pop-ups zal de vis niet kunnen weerstaan, helemaal wanneer deze is gesoaked in de bijpassende High Concentrated Amino Trigger. Probeer het zelf maar eens en je gaat merken dat je soms heel snel succes kunt hebben.

 

Auteur: Wesley Vroom