Original-B1: de eerste resultaten

De lancering van de nieuwe Original-B1 Range is een feit en dat is natuurlijk altijd een spannend moment voor onze aasmakers. Slaat het aas aan? Hoe zijn de eerste reacties en hoe reageren de karpers in deze periode op prikkels die ze niet eerder hebben ervaren. Gelukkig kregen we enkele dagen na de lancering direct al enkele schitterende vangstberichten binnen. Zo ving onze frontman Martin Post al tijdens de 3e keer vissen op een nieuw water zijn targetvis en ook andere klanten vingen enkele serieuze bakken op de nieuwe Origjnal-B1.

 

Benieuwd naar de eerste B1 resultaten? Lees snel verder!

Benieuwd naar de eerste B1 resultaten? Lees snel verder!

 

Big fish aas?

Hebben we met de B1 dan een echt bakkenaas aan onze range toegevoegd? De eerste resultaten zijn veelbelovend maar het is natuurlijk nog te vroeg om al conclusies te trekken. Toch lijkt de range het vooral op druk beviste wateren al goed te doen en dat sluit naadloos aan bij de visie die onze aasmakers in het aas hebben verwerkt.

 

Deze Franse bak van een druk bevist water ging voor de B1

Deze Franse bak van een druk bevist water ging voor de B1

 

De gebruikte ingrediënten in de Original-B1 Boilie zijn immers niet alledaags en dat zorgt ervoor dat het aas prikkels in het water af geeft die karpers wel associëren met voedsel maar niet met aas waar ze vaker mee zijn gevangen. Van negatieve conditionering (simpel gezegd dressuur) is op dit aas dus nog geen sprake en dat werkt altijd in je voordeel. Hoe drukker een water is bevist des te groter het effect dus van dit aas.

 

Een boilie vol niet-alledaagse ingredienten - nog geen dresuur dus!

Een boilie vol niet-alledaagse ingredienten – nog geen dresuur dus!

 

Voertips

Onze tip is om vooral aankomende weken nog wel spaarzaam te voeren. Door het koude water is de karper nog niet volop aan het vreten. Voer je teveel, dan kun je een stek gemakkelijk om zeep helpen. Een paar honderd gram voorvoeren per dag (met bijvoorbeeld een hoogwaardig aas als de Orignal-B1) volstaat momenteel op veel wateren om de vis op je aas te krijgen.

 

Het water is nog koud op veel plekken. Spaarzaam voeren dus!

Het water is nog koud op veel plekken. Spaarzaam voeren dus!

 

Tijdens het vissen kun je het beste niet teveel bijvoeren en eerst eens kijken hoe snel je een aanbeet krijgt. Om je een indicatie te geven: Martin ving zijn targetvis op een X-tra Hard Hookbait en voerde slechts een handvol boilies rond zijn haakaas! Als de waterteperatuur aankomende weken gaat stijgen en definitief door de 14 graden breekt, dan kun je naar hartenlust strooien! Vooral rond de paaiperiode in mei is de Origina-B1 vanwege z’n eiwitwaarde van rond de 30% een perfect aas. Je voert dan niet snel teveel…

 

Ook dit soort vissen kan je vangen met slechts een handvol boilies

Ook dit soort vissen kan je vangen met slechts een handvol boilies

 

De Original-B1 bestellen?

Haal de B1 Range nog voor pasen in huis!

Haal de B1 Range nog voor pasen in huis!

 

Met het paasweekend in het vooruitzicht is er topweer op komst en de nieuwe Original-B1 zou dan zomaar eens flink kunnen gaan scoren! Heb jij de nieuwe Original-B1 nog niet besteld maar wil je het aas wel proberen? Check dan onderstaande link en bestel snel de producten die je nodig hebt. Wij gaan er dan voor zorgen dat ze al binnen enkele dagen worden verzonden zodat je ze ruim voor het paasweekend in huis hebt. Iedereen goede vangsten toegewenst en geniet van je extra lange weekend!

Bestel hier alle Original-B1 Producten >