De favoriete boilie van Mike Thille, Jelmer Simmes & Martin Post

Het voorjaar staat voor de deur en dat is een perfect moment om je seizoen te beginnen. Twijfel je nog over je aaskeuze? Check dan dit artikeltje waarbij de topvissers van Originals; Jelmer Simmes, Mike Thille & Martin Post je vertellen wat hun favoriete boilie voor 2023 is.

 

Jelmer Simmes vist met het aas van Originals en is fan van de Bloodworm en Krill Caramel

 

Jelmer Simmes:

“Ik ben sinds vorig jaar consultant voor Originals en dat was even een sprong in het diepe. Mijn oude vertrouwde leverancier stopte ermee en dus koos ik uiteindelijk voor het Nederlandse aasmerk Originals. Een nieuw aasmerk betekent altijd even wennen maar ik heb mijn draai rap gevonden. De instant werking van het Originals aas past precies binnen mijn visserij, en ook tijdens voersessies voldoet het aas aan mijn hoge verwachtingen.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de Bloodworm & Krill Caramel. Afgelopen najaar en winter boekte ik best wel bizarre resultaten op riviertjes en kanalen bij mij in de buurt en die waren deels toe te schrijven aan het aas. Veelvuldig lag de onthaakmat vol met ontlasting van de boilies boilie en dat is voor mij altijd een teken dat de karpers er graag van eten.

De Bloodworm van Originals is een bijzonder aas. De specialist weet dit bolletje absoluut te waarderen

Natuurlijk blankte ik ook een aantal keer, waaronder de laatste keer tijdens een ijskoude riviersessie in Frankrijk. Maar dat hoort er ook bij. Waterkeuze en periode lagen daaraan ten grondslag, want mijn vertrouwen in het aas is 200%!”

Mike Thille:

Iedereen die mijn visserij een beetje kent weet dat ik groot fan ben van partikels en naturals. Toch is dit de periode waarin ook boilies een belangrijke rol gaan spelen in mijn visserij. De hogere voedingswaarde is waar karper nu naar op zoek gaan en ook tijdens mijn buitenlandse trips zijn boilies onmisbaar.

Mike Thille is fan van de Bloodworm en Krill Caramel. Dit jaar gaat deze fanatieke baas ook vaker in de Benelux op pad!

Mijn favoriete mix is een combinatie van Krill Caramel en Bloodworm. Krill Caramel doet het al jarenlang supergoed en vooral de instant werking past perfect bij mijn korte buitenlandse trips. Dit jaar wil ik me ook wat meer op de Nederlandse visserij gaan focussen en daarbij kies ik voorlopig voor een combinatie van Bloodworm en Krill Caramel. Op 1 of andere manier werkt deze combinatie erg goed (ik hoor dat ook van veel andere vissers) en dat geeft me ontzettend veel vertrouwen voor aankomend jaar.

Een echte “Mike Mix”. Partikels gecombineerd met de Krill Caramel

 

Martin Post:

Een favoriete boilie voor 2023? Heb je even, haha. Afgelopen jaren stond mijn visserij op een iets lager pitje (twee eigen bedrijven en de komst van een kleine was even wennen) maar voor 2023 staan er weer veel gave sessies op de planning. Onder de radar ben ik zelfs alweer een paar keer op pad geweest en de eerste vissen liggen alweer op de mat. De Krill Caramel is daarbij een vaste waarde in mijn visserij. Vooral in het voorjaar waarbij ik stekken graag wat langer aanvoer, soms zelfs wekenlang. De uitstekende smaak en goede vertering zorgen ervoor dat ik al jarenlang op dit heerlijke aasje kan vertrouwen.

Martin Post zijn visserij speelt zich tegenwoordig af onder de radar maar ook daarin blijkt zijn tactiek en aaskeuze vaak succesvol

Achter de schermen hebben we afgelopen half jaar trouwens aan een nieuw gaaf bolletje gewerkt (de Sweet Almond) en die ga ik komende maanden sowieso fanatiek inzetten. Het vertrouwen in deze nieuwe zoete bol is torenhoog en de resultaten op de eerste testbatches liegen er niet om. Voor mij een extra motivatie om er dit jaar weer hard tegenaan te gaan. Meer informatie over deze boilie volgt trouwens snel. Check daarvoor de socials van Originals of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Want de lancering wil je echt niet missen!

Verkrijgbaar vanaf 30 maart, de nieuwe Sweet Almond van Originals. Een mierzoete oldskool birdfood boilie